Skip to main content

Pomozite pružiti eduroam svojoj zajednici

Povežite se gdje god bili

Global Reach

Danas su istraživanja i obrazovanje sve više globalni sa međunarodnom saradnjom koja radi na svim poljima istraživanja. Akademici i studenti izuzetno su pokretni s timovima koji se udružuju iz cijelog svijeta. Kako institucije i istraživačke i obrazovne mreže podržavaju ovu izuzetno mobilnu i zahtjevnu publiku?

eduroam pomaže u omogućavanju suradnje i mobilnosti pružajući studentima i istraživačima mogućnost lutanja kroz više od 100 zemalja, istovremeno pristupajući besplatnim Wi-Fi uslugama koje pružaju obrazovne ustanove.

Zašto eduroam?

Prednosti eduroama ogromne su kako za pojedince, institucije, tako i za istraživačke i obrazovne mreže.

  • Za pojedince mogućnost uključivanja pametnog telefona, tableta ili laptopa i odmah postizanja visokih performansi, siguran Wi-Fi pristup pretvara iskustvo učenja. Nema više potrebe za pronalaženjem besplatnih (i možda nesigurnih) Wi-Fi žarišnih točaka - postojeći vjerodajnici korisnika koriste se za pristup Wi-Fi mreži gdje god se trebaju povezati.
  • Za institucije više nije potrebno davati nesigurna zajednička korisnička imena i lozinke niti odgovarati na zahtjeve za pristup.
  • Za istraživačke i obrazovne mreže, eduroam nudi jedinstvenu uslugu s dodanom vrijednošću za institucije, korisnike i širu zajednicu. Pružanjem eduroam mogućnosti NREN-ovi mogu ponuditi vrlo vidljivu, visoko cijenjenu uslugu.

Omogućavanjem eduroama vaši korisnici imaju pristup u preko 100 zemalja i desetinama hiljada pristupnih tačaka širom svijeta.

Kako postaviti eduroam

Eduroam tim može pružiti pružateljima usluga istraživanja i obrazovne mreže niz usluga i alata koji će vam pomoći da implementirate eduroam u vašoj regiji. Ova podrška uključuje:

  • kompleti alata i vodiči za postavljanje usluga provjere autentičnosti i pristupa
  • trening o implementaciji i podršci eduroama
  • radionice koje će vam pomoći da naučite iz iskustava drugih pružalaca usluga mreže
  • politike kojima se osigurava da se pristupom upravlja i kontrolira sigurno i sigurno
  • Alat za pomoć pri konfiguraciji za podršku brzom postavljanju eduroama u institucije i korisnike
  • eduroam Managed IdP - brzi način da se institucijama omogući eduroam svojim korisnicima.

Saznati više

Za više informacija o pridruživanju eduroamu i pružanju pristupa svojim institucijama i korisnicima, obratite se eduroam timu na: info@eduroam.ba

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.

Back to top