Skip to main content

eduroam za vašu instituciju

Why do you need eduroam?

Kako istraživački timovi i studenti postaju sve pokretljiviji, potreba da se posjetiteljima omogući siguran pristup Wi-Fi mreži može izazvati velike administrativne glavobolje. Resursi se moraju dodijeliti za pružanje i podršku privremenim računima ili se institucije moraju oslanjati na krajnje nesigurne otvorene mreže.

New Opportunities

Uz eduroam, vaš kampus postaje atraktivnije mjesto za sastanke i konferencije, jer omogućava sudionicima pristup mreži bez pomoći i bez vezivanja vaših objekata.

Povezivanjem sa eduroam-om pružate svojim istraživačima, osoblju i studentima pristup hiljadama žarišnih tačaka koje učestvuju širom svijeta kada putuju u vašu zemlju ili širom svijeta.

Za više informacija o eduroamu u kampusu posjetite wiki eduroam

Koje su prednosti eduroama za institucije?

Troškovi implementacije i održavanja eduroama su skromni.

Usluga rezultira značajnom uštedom troškova smanjenim opterećenjem IT odjela:

  • eduroam pruža jedinstveno rješenje koje udovoljava svim zahtjevima mobilne povezanosti institucije - podržavajući povezivanje lokalnih korisnika na lokalnu mrežu, posjetitelje koji se povezuju s lokalnom mrežom i lokalne korisnike koji se povezuju s ostalim mrežama koje sudjeluju.
  • eduroam uklanja potrebu za privremenim računima gostujućih korisnika, smanjujući tako administrativni teret i teret podrške koji nameće sve veće kretanje studenata i istraživača između institucija i zemalja.
  • Budući da gostujući studenti, osoblje i istraživači koriste svoje vjerodajnice eduroam-a za dom za pristup Wi-Fi uslugama u kampusu, oni imaju brz, jednostavan i siguran način za pristup Internetu bez IT podrške u kampusu. Sigurni sistem prijave znači da se lozinke stalno drže privatnima, a osoblje koje posjeti može biti dodijeljeno odvojenom VLAN-u kako bi promet bio izoliran. Međutim, u eduroamu korisnik koji se loše ponaša uvijek se može identificirati uz pomoć njegove matične institucije.

eduroam Managed IdP - Making eduroam easy

Eduroam Managed IdP vam može pomoći da svojim korisnicima brzo i jednostavno pristupite eduroamu. Saznati više

Klikom na "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na web lokaciji, analize upotrebe web stranice i pomoći u našim marketinškim naporima.

Back to top